Page 34 - POLITIEK OF MANAGEMENT?
P. 34

Hoofdstuk 1
complementaire perspectieven wij naar mogelijke effecten zullen kijken.
In hoofdstuk drie zullen wij vervolgens aangeven welke indicatoren wij kunnen gebruiken om binnen het door ons geconstrueerde theoretisch kader mogelijke effecten van de intergemeentelijke samenwerking te kunnen waarnemen.
Wij zullen drie casussen op het terrein van intergemeentelijke samenwerking onderzoeken en aan de hand van deze casussen antwoord proberen te geven op onze vragen. Het aantal verschijningsvormen van intergemeentelijke samen- werking is groot. Een afbakening van de te onderzoeken samenwerkings- vormen is noodzakelijk. Wij zagen dat de uitdagingen voor gemeenten sinds het begin van deze eeuw vooral in het sociale domein groot zijn. Vooral in het sociale domein worden taken meer complex en komen meer taken door decentralisaties op de gemeenten af. Het is dan ook niet verwonderlijk dat juist in het sociale domein meer samenwerkingsverbanden ontstaan, waaronder een toenemend aantal sociale diensten. Wij kiezen er dan ook voor om in dit onderzoek ons te richten op intergemeentelijke samenwerking in de vorm van een intergemeentelijke sociale dienst. In hoofdstuk drie zullen wij aangeven hoe wij binnen dat domein tot een casusselectie zijn gekomen. In hoofdstuk vier worden de casussen beschreven.
In hoofdstuk vijf zullen wij de casussen binnen het in hoofdstuk twee geconstrueerde theoretisch kader analyseren om vervolgens in een concluderend hoofdstuk antwoord te geven op onze onderzoeksvragen. Wij sluiten af met een aantal reflecties op en naar aanleiding van het onderzoek, waarbij wij in het bijzonder zullen stilstaan bij de vraag welke lessen bestuurders en ambtenaren uit dit onderzoek kunnen trekken voor hun praktijk.
32


































































































   32   33   34   35   36